Зона вільної торгівлі з країнами СНД можлива одночасно із зоною вільної торгівлі з ЄС. Неможливою є одночасна участь України у Митному союзі

Сьогодні у деяких українських ЗМІ появилися неправдиві висловлювання Посла Євросоюзу Жозе Мануела Пінто Тейшейри щодо сумісності зони вільної торгівлі ЄС з зоною вільнної торгівлі СНД.

Насправді посол сказав наступне: "Євросоюз послідовно і від самого початку заявляв, що поглиблена та виключна зона вільної торгівлі, яка передбачає значну інтеграцію України з ЄС, НЕ являється несумісною з угодою про зону вільної торгівлі з країнами СНД, але є несумісною з Митним союзом між Росією, Білоруссю та Казахстаном".

ORIGINAL:
The European Union has consistently form the very beginning stated that DCFTA with the European Union, which, by the way implies substantial integration of the European common market and also substantial regulatory approximation with the EU is not incompatible with the FTA with the CIS, but it is incompatible with the Custom Union with Russia, Belarus and Khazahstan.

Отже, навіть після підписання Миколою Азаровим торік на саміті в Санкт-Петербурзі угоди про зону вільної торгівлі з СНД, підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС залишається можливим.

єс перевірка політика

Знак гривні
Знак гривні