У США активісти намагаються зупинити законопроект про чорні списки (SOPA), який є найбільшою загрозою для Інтернету

Стоп Олайн Піратство Акт (SOPA) - найбільш небезпечний для долі Інтернету законопроект, що дасть можливість Департаменту Юстиції, а також великим виробникам контенту з індустрії розваг (музика, фільми) цензурувати вміст сайтів у небаченому до цього масштабі.

На цьому тижні відбудеться критично важливий момент у долі законопроекту - слухання в Конгресі, лобісти закону намагаються проштовхнути його якомога швидше, і стверджують що проти законопроекту ніхто не заперечує.

EFF (Фундація Електронного Прикордоння) - провідна організація що займається захистом прав у Інтернеті, закликає противників закону терміново надсилати листи і телеграми на адреси конгресменів.

Законопроект дає занадто широкі можливості для цензурування будь-чого, він буде небезпечним для онлайн-інновацій і розвитку Інтернету, і може бути використаний для придушення цілком законної свободи висловлювань (грубо кажучи, достатньо буде поскаржитися, що на сайті такому-то порушені авторські права)

На глобальному рівні законопроект може призвести до фрагментації Інтернету, і розподіл його на декілька частин з різними юрисдикціями. За оцінками фахівців, за всі часи існування, це найбільша загроза тому Інтернету, який ми знаємо.

інтернет майбутнє загроза

Знак гривні
Знак гривні