Суперпрограма Watson від IBM буде допомагати захищатися від патентних тролів

Watson (система штучного інтелекту, що аналізує питання, знаходить у своїй величезній базі необхідні дані, та робить висновки) нещодавно переміг чемпіона популярної гри на ерудицію Jeopardy. Однак, наразі IBM застосовує програму для інших видів діяльності - шукати слабкі місця в патентній базі даних та вчитися ставити медичний діагноз не гірше, ніж це робить доктор медицини Хауз.

Система вивчила мільйони фармацевтичних патентів та медико-біологічних журналів для того щоб отримати інформацію щодо створення ліків. Наразі система шукає назви хімічних компонентів, пов'язаних діаграм, компанії і вчених що є авторами ліків та всі пов'язані слова. У базі даних вже є 2.5 млн хімічних компонентів з 4.7 млн медичних патентів та 11 млн журнальних статей починаючи з 1976 і до 200 років. IBM переконана, що їх нова система зможе створити серйозну підтримку для дослідників, визначати потенційних співавторів або компанії, які потрібно придбати, тощо. Частина цієї бази буде безкоштовно надана у використання для побудови "відкритої хімічної бази даних" у Національному Інституті медицини, що діє у США.

У подальших планах IBM - застосувати систему для будь яких патентів - щоб знаходити слабкі місця або захищати новими патентами (які запропонує створити система ) свої інтереси від конкурентів.

Серед інших подібних ознак часу - дивіться статтю, де прогнозується що за 15 років близько 90% новин будуть генеруватися автоматично, а також - чудову інфографіку від NYT про майбутнє комп'ютерів.

так виглядає система Watson

майбутнє комп'ютери

Знак гривні
Знак гривні