Цеглина для побудови інтернету речей - незабаром з'явиться перший масовий продукт під назвою Twine

Twine може виступати детектором всього що завгодно, від вологості до магнітного поля. Його можна залишити у найрізноманітніших місцях, і він повідомить вас про зміни ситуації за допомогою SMS або WiFi. Найкраще для споживача, що для керування цим пристроєм не потрібно вміти програмувати

(Один з тисячі можливих сценаріїв - залишити Twine на підлозі у ванні, і налаштувати щоб він надіслав SMS якщо вода починає підтоплювати сусідів )

Пристрій, схожий на невеликий шматок гуми, налаштовується через зручний web-інтерфейс, і може бути використаний буквально для всього: моніторити вологість, механічну цілісність, контролювати відкриття дверей, магнітні та електричні поля, зміну швидкості і тому подібне - всього у невеликій коробочці передбачено близько двадцяти різноманітних сенсорів.

Створили його два випускника МІТ, яким також вдалося провести успішну кампанію на сайті Кікстартер і зібрати необхідну кількість грошей для того щоб запустити Twine у виробництво. Пристрій буде доступним у продажі на початку 2012 року.

За допомогою десятка таких "розумних" сенсорів, об'єднаних у мережу (або як їх ще називають, спаймів - складових частин того, що багато фахівців вважають наступним етапом розвитку Інтернету ), можна створити швидкий і дешевий аналог "розумного" будинку від Еріксон, системи яка наразі коштує в тисячі разів дорожче.

"Приєднати свої речі до інтернету тепер зможе кожний" - саме таке гасло використовують розробники Twine.

інтернет майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні