Впізнаєте знайомих персонажів? Рольові ігри маніпуляторів суспільної думки в Інтернеті

Один із ображених "бригадних" інтернет-тролів з Росії ділиться секретами ремесла.

Нижче описані декілька типових "ролей", які використовуються для контролю над суспільною думкою та ходом дискусій. Інформація не настільки вже й несподівана, однак тим не менше дуже цікава:

"Коти" - призначені для того, щоб заспокоїти особливо "буйні групи". "Кіт" - один чи два персонажа, які закликають не звертати увагу на помилки, недоліки або провали (влади). Група розкладається і перестає існувати, переконана що все іде як потрібно. Також кіт намагається відвести групу від загальних дій - до приватних, і від великих - до дрібних.

"Подвійний кіт" - пише від імені персонажа, який бичує недоліки, і себе ж спростовує з основного облікового запису. Публіка завжди повинна бути на боці кота. Для цього критик лихословить, ображає, згадує незручні теми. Таким чином можна убезпечити
справа від тих, хто стане критикувати щиро.

Гуру - дуже шановний користувач. У певний момент він починає обережно просувати потрібні ідеї. Гуру висувається в будь-яких групах. Їх буває декілька. Треба розуміти, що, навіть самопроголошені, вони практичні і маніпулятори.

Сонечко - вразлива, добра, улюблена публікою дівчина. Дівчина, звичайно, тільки в Інтернеті. За неї може писати лисий товстий холостяк. Під її личиною також зручно впроваджувати ідеї.

Цап-відбувайло - навмисний троль, на якого будуть сипатися всі шишки.

Всі ай-пі фальшиві. Перевіряти їх марно... Ще бувають підставні ай-пі. Можна попсувати кров будь відомої мережевої фігурі, сидячи в Мережі з його адреси ... Буває так, що екаунти використовуються роками. Це знімає підозри."

Цікаво, що автор допису переконаний - за усіма в мережі стежать, і ставлять експерименти, як над морськими свинками. Професійна деформація detected?

інтернет політика

Знак гривні
Знак гривні