Окупація Волл-Стріт - сьогодні настав момент істини?

Вперше за 19 днів протесту на вулиці Манхаттана вийшли десятки тисяч людей. Медія не можуть ігнорувати рух, акції якого проходять вже практично у всіх великих містах США.

Серед багатьох гасел руху, який зростає як сніжна куля, можна розрізнити головні: Wall Street не відповів за його роль у світовій фінансовій кризі і рецесії. Середній американець "нічого не отримав, у той час як 1% отримав усе. Ми - 99%".

Ось цих 99% в Сіетлі, Нью-Йорку, Лос-Анжелосі, Бостоні та ще в 200 великих і малих містах і протестують з приводу того, що нерівність зростає а можливості для пересічної людини зменшуються. (Повна стрічка новин з усіх цих міст)

На цей момент стало зрозуміло, якщо "окупація" не призведе до моментальних результатів, то вона вже створила простір, який обов"язково вплине на політичне життя США у найближчі роки.

Карта з місцями протестів в рамках акції "Окупація ..."

А судячи з інтонації повідомлень у Твітері, учасники акцій зараз переживають ейфорію, схожу на ту, яка почалася в Києві в листопаді 2004 року, під час того коли на Майдані зібралися багато тисяч учасників акції протесту.

сша протести

Знак гривні
Знак гривні