Будьте обережні. Будьте дуже обережні, працюючи з Фейсбуком

Оновлення в програмовому забезпеченні найбільшої соціальної мережі, що відбулися на минулому тижні, значно посилюють ризики витоку небажаної для вас інформації.

Фейсбук швидко рухається в напрямку, коли настане момент, що вся ваша активність - за замовчуванням - буде у вашій стрічці - всі статті що ви переглядаєте, всі пісні, що ви слухаєте, тощо. Для цього навіть не потрібно буде тиснути на кнопку "Подобається", як це є тепер.

Прототипом такої поведінки є наприклад, "соціальні аплікації" від WaPo та Guardian, або багатьох інших сайтів (перевірте список у ваших налаштуваннях у FB, зауважте ті, що мають доступ до вашої "стіни" та стрічки). Інколи, подібна поведінка Фейсбуку є дуже небажаною - ви далеко не завжди хочете, щоб вся ваша активність була публічною, вже не говорячи про те, що в сервісі збільшиться кількість "шуму". (До того ж, ваша стрічка віднедавна доступна не лише друзям, але й "передплатникам" - яких почасти ви навіть не знаєте. )

Карикатура: Нью-Йоркер

Що можна зробити, для того щоб запобігти такому сценарію?

Просто відлогінюватися кожен раз з Фейсбуку не допоможе. Як з'ясував автор цієї статті, навіть після того як ви відлогінетеся з Фейсбуку, у вашому броузері залишаєтся інформація, яка ідентифікує вас на цьому сервісі (в так званих "куках") А далі, коли ви заходите на будь який сайт, де є хоча б кнопка "Подобається", Фейсбук може відслідкувати вашу активність.

Єдиним виходом (крм того, щоб припинити користуватися Фейсбуком) є або постійно витирати всі "кукіси", або тримати на комп'ютері ще один броузер, в якому не робити нічого, окрім як використовувати цю соціальну мережу.

інтернет приватність права

Знак гривні
Знак гривні