Швидка та організована реакція футбольних ультрас допомогла звільнити їх незаконно затриманого товариша

Вчора в 11 годині ранку було незаконно затримано та доставлено в Печерський РОВД Андрія Коренівського, одного з футбольних фанатів "Динамо Київ". Він був присутній на матчі, коли відбувся інцидент з банером Шухевича та було відзнято відео "Спасібо жітєлям Донбасса..."

"Лівоохоронці" протиправно утримували Андрія у відділку 8 годин, не повідомляючи рідним і не допускаючи адвоката. Дякуючи тому, що йому вдалося повідомити одного з своїх друзів про затримання, фанати оголосили термінову мобілізацію, і за декілька годин під РОВД вже зібралося 350 чоловік, що голосно вимагали звільнити свого товариша.

Завдяки тому, що вболівальники зреагували швидко, надійшла допомога і від інших організацій. Так , через ВО "Свобода" знайшли адвоката. Ним став Олег Бондарчук.

Декілька журналістів, серед них Юрій Луканов та Єгор Соболєв допомогли з поширенням інформації серед ЗМІ.

Володимир Ар*єв, який ще до появи перших"мобілізованих" ультрас під відділком, прийшов у РУВС і з*ясував, що Андрій таки там.

Блогер Олена Білозерська також, як і зазвичай, допомогла поширити інформацію своїми фото та текстом у блозі.

М...енти були перелякані акцією і викликали на підмогу два автобуси "Беркуту"
Коренівського випустили, з підпискою про невиїзд. Головна версія подій - фанатів переслідують саме за кричалку про Януковича.
Отже, скоріш за все це була не остання спроба "пацифікувати" футбольних вболівальників.

самоорганізація репресії спротив

Знак гривні
Знак гривні