Автор моделі TED запускає новий формат конференцій: інтелектуальний джаз для 21-го сторіччя

Річард Сол Вурман - автор надзвичайно успішного TEDу, який він започаткував ще у 1984 році, хоче знову по-новому винайти ідею конференції. Новий спосіб інтелектуальної презентації та спілкування, який він анонсував, настільки ж сильно відрізняється від формули TED, наскільки у свій час ця конференція відрізнялася від стандартних бізнес-презентацій.

Перша конференція нового формату відбудеться восени 2012 року. За описом автора, вона буде як "вечеря де будуть присутні сотні найкращих розумів планети, які будуть спілкуватися між собою, але одночасно лише двоє"

На конференції точно не буде наступного: промов, слайдів, або квитків. План Веурмана - організувати серію імпровізованих розмов між двома учасниками, що будуть проходити перед невеликою аудиторію гостей, що прийшли виключно за запрошеннями. Далі, отриманий результат спілкування буде поширюватися за допомогою платної програми для мобільних пристроїв.

Головна претензія Річарда Вурмана до діючого формату ТЕД (права на які він остаточно продав ще в 2002 році) - відсутність імпровізації. Він вірить, що за допомогою нових правил, з більш вільним спілкуванням, учасники і глядачі будуть частіше отримувати відчуття того, що вони доторкнулися до відкриттів.

Сам Вурман називає новий формат інтелектуальним джазом для 21 сторіччя. Сайт нової конференції: http://www.thewwwconference.com/

ідея дизайн технології культура ted

Знак гривні
Знак гривні