Фізики розкрили технологію, що дозволяє швидко створювати кола на полях із пшеницею

Річард Тейлор, директор Інституту матеріалів університету Орегон, в останньому номері журналу "Physics World" серйозно аналізує тему, що зазвичай зустрічається у виданнях про містику та паранормальні явища.

Тейлор розказує, як фізика та мистецтво може об'єднатися для того, щоб створити цей глобальний феномен - кола з пшеницею, що з'являються на полях буквально за декілька годин.

Сучасний дизайн таких кіл може бути дуже складним - деякі з "композицій" складаються з 2000 елементів. З їх аналізу видно, що малюнок створюється вздовж невидимих, однак присутніх конструкційних ліній - проте щодо точного способу конструкції існує багато версій.

Тейлор стверджує, що під час створення кіл використовуються GPS-и (не дивно - ред.), а для повалення пшениці - лазери та мікрохвилі, що поступово витісняють "традиційні" мотузки та кілки.

Саме мікрохвилі, за твердженням Тейлора, слугують для того щоб повалити рослини і зафіксувати їх у горизонтальному стані. Команда під керівництвом Тейлора готова за декілька годин створити композицію будь-якої складності, використовуючи магнетрони від звичайних мікрохвильових пічок, що живляться від 12-вольтової батареї. UFOs, hoaxes and aliens.

Мета дослідження Тейлора та його колег - довести, що кола з пшениці є результатом роботи звичайних людей, а не містичних сил або прибульців на НЛО.

загадка технології фізика

Знак гривні
Знак гривні