Світло замість радіохвиль для бездротових точок доступу: зустрічайте LiFi!

На ринку перші LiFi-пристрої з'являться вже у наступному році. Принцип роботи - звичайний світлодіод дуже швидко - сотні мільярдів разів на секунду вимикається і вмикається. За допомогою такого непомітного для ока мерехтіння пристрій буде здатен передавати інформацію в десятки разів швидше, ніж звичний нам протокол WiFi. Подібний спосіб назвали VLC (комунікація за допомогою видимого світла)

Розробники передбачають, що з часом LiFi буде вбудовано у звичайні освітлювальні пристрої (замість ламп). В лабораторних умовах використовуючи звичайний світлодіод з білим світлом, розробники з компанії Siemens змогли досягти швидкості передачі даних у 500 Мб/c

Крім того, за попередніми оцінками - пристрої будуть коштувати на порядок менше, ніж WiFi. Їх можна буде використовувати в літаках, сучасних лікарнях та інших місцях, де використання радіосигналів заборонено. Або під водою, де радіосигнал для WiFі просто не працює. Крім цього, використання LiFi (Light Fidelity) на відміну від WiFі не засмічує і без того зайнятий радіочастотний спектр.

У LiFi є лише один (воістину) видимий недолік - він працює, як ви вже здогадалися, лише на відкритій видимості. (Тобто, в кожній кімнаті потрібно ставити по такому пристрою)

Siemens research

* * *

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

Ви можете підтримати ТЕКСТИ також і тим, що поширете цей матеріал в соціальних мережах.

зв'язок технології

Знак гривні
Знак гривні