У Стіва Джобса грошей більше, ніж на балансі уряду США

Звичайно, не власне у Стіва Джобса, а у компанії яку він очолює. Навряд чи Барак Обама звернеться до нього за фінансовою допомогою, однак вночі відбулася цікава подія - вперше кількість грошей приватної кампанії перевищила баланс уряду США.

Станом на четвер, за доповіддю Держказначейства США, на балансі уряду було US$73.768 млрд, тоді як кеш компанії "Apple" складав US$75.87 млрд.

Таким чином, історія з можливим технічним дефолтом США продовжується. Чи вдасться домовитися? Що буде з світовими фінансами - у кожного своя думка. Наприклад, Сергій Тігіпко вважає що можливий дефолт сильно вдарить по фінансам України, значна частина банківських резервів якої зберігається в доларах США. Інший світоч економічної думки, Микола Азаров стверджує, що дефолт США не вчинить жодного впливу на таку потужну та щоденно-зростаючу економіку, що є в Україні.

У США з'являються багато цікавих пропозицій, як допомогти домовитися республіканцям і демократам з приводу розміру держборгу та відвернути дефолт. Наприклад, відомий журналіст Джеф Джарвіс пропонує відімкнути в Конгресі систему кондиціювання, що безумовно посприяє швидкості прийняття рішень.

Однак найцікавіша пропозиція надійшла звідси. Автор - відомий блогер Тім Сідель - пропонує відновити генний набір і клонувати Джорджа Вашингтона (причому зробити багато копій, щоб можна було постійно міняти президента на того ж самого президента), а у якості віце-президента, якого можна надсилати по світу на дипломатичні місії, використовувати відновленого за допомогою генної інженерії представника виду T-Rex, що збільшить вагу американських делегацій на міжнародних перемовинах ( - принаймні почуття гумору американці не втрачають, і це може бути гарною новиною).

David Paul Morris/Getty Images

дефолт гумор

Знак гривні
Знак гривні