Перший серйозний скандал з Google+

У зв'язку з політикою сервісу щодо обов'язковості справжніх імен у профілі, за останніх декілька днів була видалена велика кількість користувачів. Під роздачу потрапили декілька культових у світі технологій осіб, і Google+ накрило хвилею першого серйозного PR-скандалу.

Так, на багатьох сайтах з'явилося повідомлення про те, що за останніх 24 години було видалено/призупинено багато екаунтів, в тому числі екаунт Лімор Фраєд, відомої як ЛедіАда (культова особа у світі електроніки та прихильників руху "зроби сам", нещодавно була на обкладинці журналу Wired )

Проблема в тому, що автоматичний сервіс Google, який намагається визначити чи справжні дані записані у вашому профілі, спрацьовує не завжди коректно. А якщо вгадує, що ім'я несправжнє, то вас видаляють без попередження (при цьому користувачі справедливо зауважують, що деякі несправжні імена чомусь не видаляють з Google+ - наприклад, Леді Гагу )

Найгірше це те, що принаймні у частини користувачів, які були видалені з сервісу, також виявилися заблоковані всі інші сервіси від Google - пошта, документи, календар, фотографії тощо. Так що будьте обережними.

* * *

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

Ви можете підтримати ТЕКСТИ також і тим, що поширете цей матеріал в соціальних мережах.

Google скандалб

Знак гривні
Знак гривні