Китайська Народна Армія суворо заборонила солдатам та офіцерам використовувати соціальні мережі

Командування Китайських збройних сил попередило свій особовий склад про реальну небезпеку для тих, хто заводить віртуальних друзів. У такому випадку бійці КНА можуть несвідомо виказати ворогам, яких особливо багато в Інтернеті, підказки про місце розташування підрозділів та інформацію про боєздатність.

КНА оприлюднило черговий наказ для своїх ~2 млн. бійців, що суворо забороняє онлайнові знайомства, ведення блогів, соціалізацію в мережах - "щоб зберегти військові секрети та чистоту своїх рядів".

В наказі вказується, що навіть просто створюючи екаунт в соцмережі, де треба вказувати контакти, солдати можуть підказати розташування бази. Тим більше, розміщуючи свої фото, бійці своїм одягом, зовнішнім виглядом та зброєю викажуть цінні деталі про підготовку підрозділу.

Реальна небезпека складається в тому, попереджає керівництво, що іноземні шпигуни роблять знайдених в мережі солдат об'єктом прискіпливої уваги, і застосовують спеціальні техніки, щоб витягнути більше інформації.

Щоб зупинити популярність соцмереж серед бійців, керівництво обіцяє створити спеціальні сайти знайомств, де пари будуть підбиратися за допомогою офіцерів, що знаходяться вище за званням.

армія Китай інтернет

Знак гривні
Знак гривні