Навіть Freedom House рекомендує Януковичу звільнити Табачника

У звіті міжнародної правозахисної організації Freedom House “Б’ючи на сполох. На захист демократії в Україні”, презентація якого відбулася сьогодні, президенту рекомендуют звільнити Дмитра Табачника з посади міністра освіти.

«Звільнити з посади міністра освіти ... можливо, найбільш контраверсійну фігуру у складі уряду, за сіяння непотрібного і небезпечного розділення України за питаннями ідентичності, мови та освіти».

«Дехто із громадськості стверджує, що урядовий законопроект щодо освіти намагається представити російську модель освіти в Україні, міцніше пов`язуючи російські та українські освітні кола між собою і в той же час «будуючи Берлінський мур між українською та західною системами освіти». І зараз ці критики стверджують, що відмова визнавати іноземні професійні ступені в Україні не допускає українців з іноземною освітою до ключових професій і знеохочує до навчання за кордоном. Тоді як урядовому законопроекту не вдалося заручитися підтримкою більшості, Д. Табачник (з яким ми не зустрічалися) був звинувачений у нехтуванні інтересами України в цій дискусії».

Крім того, зазначають експерти, міністр скасував кілька освітніх реформ епохи Ющенка, пов’язаних зі стандартами вступу до університету, і це рішення може знову відкрити двері для корупції у цій галузі.

УНІАН

освіта табачник

Знак гривні
Знак гривні