Завдяки інтернету неврологи відкрили для себе багато нового в порнографії

Обробка більше ніж 400 млн (!) пошукових запитів на тему порнографії дозволила вченим, серед іншого, зробити досить точну оцінку: люди у більшості випадків витрачають час і гроші на 20 найпопулярніших напрямків (які у свою чергу складають 80% від усього порнографічного контенту).

Таким чином, хоча "правило 34" (* - див. примітку внизу) і діє, однак деякі теми отримують левову частку популярності. (Тут і далі всі висновки і твердження належать авторам дослідження - ред.)

Перші п'ять тем з цього списку такі: молодь, одностатеві зв'язки, молоді мами, груди та дружини, що зраджують.

Однак, велика обчислювальна робота була зроблена не просто заради хіт-параду, а дозволила на великих обсягах даних підтвердити теорії та більш ранні спостереження. Так, чоловікам подобається відео з чужими жінками, які зраджують, тому що це викликає у них прояви "сперм-конкуренції" - чоловіки сильніше збуджуються, якщо бачать жінку (в тому числі свою) з іншим партнером.

За твердженням неврологів, що провели дослідження, заяви що завдяки інтернету порно стало жорсткішим, або що порно збільшує кількість зґвалтувань - не відповідають дійсності (також, всього близько у 2% користувачів кількість запитів суттєво збільшилася в часі - що є індикатором порно-залежності ). Справді жорстоке порно шукає маленький відсоток людей, а великий відсоток сюжетів з явною домінацією чоловіків - також відповідь на базові механізми - більшість чоловіків знов таки, сильніше заводяться від проявів такої нерівності.

З іншого боку, жінки часто збуджуються від порно, де жінки ж знаходяться у підкореному стані і піддаються чоловікам. Однак, тут психологічні механізми далеко не такі прості - мозок у жінок влаштований значно складніше, ніж у чоловіків, тому наприклад у прекрасної статі психологічне і фізичне збудження може легко розділятися.

Коли йдеться про напрямок порно де жінки віддані на поталу чоловікам, фантазії на тему ґвалтувань у жінок є найбільш популярними. Це не означає що жінки хочуть щоб їх ґвалтували - просто це одна з речей, яка заводить жінку, коли вона знаходиться у безпеці, наприклад в своєму затишному ліжку.

Що найбільше подобається чоловікам: з великим відривом, це порно з молодими учасницями. Однак, на противагу прогнозам еволюційних психологів, чоловікам значною мірою цікаво і порно з участю старших (40-50-60 річних) акторок.

Що найбільше подобається жінкам: це романтичні історії - на противагу відео-зображенням, як у чоловіків. Якщо сильно спростити, то найкраща еротика (як матеріал для мастурбації) для жінки - це 250-сторінковий жіночий роман, а для чоловіка - 60 секундний відео-кліп. Тому жінки дуже люблять і часто створюють фан-фіки (fun fiction) - аматорську літературу, де діють герої поп-культури з фільмів та книжок.

Знов таки, це підтверджує теорію про те що "сексуальний мозок" жінок сильно відрізняється від "сексуального мозку" чоловіків. Крім вже вказаної відмінності про нездатність чоловіків розділяти фізичне і ментальне збудження, є ще одна - чоловіки реагують на будь який сексуальний стимул, нехай навіть одиничний - красиві груди, оголена ділянка шкіри, жінки будь якого віку тощо. (Тому відео з лесбіянками є популярними - це просто подвоєння збуджуючого стимулу).

Жінкам для збудження, натомість, потрібна ціла серія одночасних (або один за одним) стимулів, як психологічних так і фізичних.

Від редакції: усі ці результати є дуже цікавими, в першу чергу тим що базуються на величезному експериментальному матеріалі, однак перед тим як ставитися до них зовсім серйозно, варто дізнатися про методики обробки даних, які були викорстані. Додаткові деталі шукайте тут.

---

* "Правило 34" - про яку б тему не йшлось, для цього обов'язково існує своє порно.

наука порно секс

Знак гривні
Знак гривні