Депутати продовжують прогулювати Верховну Раду (інфографіка)

За два місяці моніторингу, після того як сайт ВР почав публікувати дані письмової реєстрації депутатів, лише один раз - 7 квітня, на ранковому засіданні парламенту, більшість теоретично могла приймати закони у конституційний спосіб.

На всіх інших засіданнях закони, проголосовані більшістю, були прийняті з порушенням Конституції - пропрезидентські депутати голосували чужими картками, тому що в залі їх знаходилося менше ніж 226. У цьому можна переконатися за допомогою інфографіки, наведеної нижче (деталі про цю інфографіку дивіться в нашому блозі про журналістику даних).

 

 

 

 



Відвідуваність Верховної Ради





Один з обов'язків депутата - бути присутнім на засіданнях у Раді та персонально голосувати (на цих дорогих нам обранців витрачається 900 млн. гривень на рік). Теоретично, у залі ВР повинно перебувати близько 450 депутатів.

Насправді, їх значно менше.


Клікніть на стовпчик діаграми, і ви побачите точну картину того, скільки у відповідний день депутатів прийшли на роботу, а скільки - прогуляли засідання, та скільки карток відсутніх депутатів голосували за закони.


Кольори:     - "більшість",     - опозиція,     - картки відсутніх депутатів


 

Динаміка, яку видно на графіку нижче(він не інтерактивний, як не дивно), показує що жодного покращення ситуації не відбулося, хоча наприклад лідер фракції ПР Єфремов неодноразово переконував довірливих глядачів у зворотньому.

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже для нас важлива. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Рахунок на BitCoin: 12A3CXQop4ofhJWTmdfffC1m2F5vVu1Wq1

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

Якщо ви зробили пожертву, то просимо повідомити нас по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com і вказати, на яку платіжну систему ви переслали кошти

Рада datavis бидлоеліта піаністи

Знак гривні
Знак гривні