Британський журналіст написав про масштабні відкатні схеми, які уряди України проводять спільно з прибалтами вже більше десяти років поспіль

Згідно розслідування Грехема Стека (Graham Stack), який працює у виданні "Бізнес Нью Юроп" у Київі, у більшості голосних скандалів та відкатних схем останніх років, таких як історія із зброєю на "Фаїні" чи купівлею секонд-хендових бурових установок по ціні на сотні мільйонів доларів вище їх вартості, чи придбання вакцини проти грипу, отже у всіх цих оборудках партнерами українських високопосадовців (будь якого кольору) постійно була група одних і тих самих спритних бізнесменів з Латвії.

Ось їх імена - Ерік Ванагелс (Erik Vanagels), Стан Горін (Stan Gorin), Юрій Вітман (Juri Vitman), Елмар Залаппа (Elmar Zallapa ) та Інта Білдер ( Inta Bilder ). Всі вони створили і керують величезною імперією із багатьох десятків-фірм посередників, оффшорів та "пралень" для грошей.

еее... кто здєсь?

Група цих людей вже давно співпрацює з корупціонерами з українських урядів. Знайомство, судячи з усього, відбулося ще більше десяти років тому завдяки співпраці з "Укрспецекспортом". Після цього їх сліди можна відшукати практично у всіх підозрілих оборудках, коли українським урядам потрібно щось купити або продати за кордоном - це відбувається через фірми-посердники, що належать латвійцям.

Американські органи юстиції, до речі, підозрюють цю групу у контрабанді зброї, а також розслідуються декілька справ щодо фінансових пірамід, які вказані добродії встигли організувати через Інтернет в декількох країнах світу.

До речі, цього автора любить цитувати сайт "Партії Регіонів", чи буде передруковано розслідування Стека і на цей раз?

Видання "Лівий Берег" надрукувало інформацію про розслідування Стека, однак під дивною назвою "прибалтійська мафія грабує Україну", хоча вони всього лише скромні молодші партнери, які допомагають у цій діяльності українським посадовцям.

скандал україна корупція

Знак гривні
Знак гривні