У 2011 році можливе повторення 1968-го? Молодь Європи підтримує протести в Іспанії

Практично у всіх країнах Євросоюзу пройшли акції на підтримку вимог протестуючих в Іспанії, про які ми нещодавно писали, - "демократія тут і зараз!". У деяких місцях було сотні, у деяких - багато тисяч людей, гловним чином молодь. Європа готова підтримати "Іспанську революцію".

Акції протесту на підтримку іспанців зустріли вже давно небачену підтримку у різних європейських містах (за цим лінком буде багато відео):
Амстердам, Брюссель, Париж, Ліон, Лондон, Едінбург, Дублін, Берлін, Мюнхен, Гамбург, Франкфурт, Відень, Прага, Будапешт, Гданськ, Цюріх, Рим, Болонья, Мілан, Турін, Флоренція, Лісабон (вже 5 днів в центрі міста теж діє
наметове містечко), Берген(Норвегія), Стокгольм, Хельсинки, Рейк'явік

В багатьох містах Європи пройшли акцію на підтримку іспанського руху "Демократія прямо тепер!"

Що власне вимагають іспанці, що так зачепило молодь в інших країнах? Молодь, яка вважає себе втраченим поколінням, освідчена але не має роботи? Ось уривки одного з маніфестів, від однієї з іспанських груп, що організує протести (їх багато, вони різні, і маніфести відмінні - однак про що йдеться, зрозуміло )


- Приоритетом будь якого розвинутого суспільства повинні бути рівність, прогрес, солідарність, культурна свобода, сталість, розвиток, заможність та щастя людей.
- ...Поточний статус нашого уряду та економічної системи не звертає уваги на ці права
- .. Демократія належить людям ... Однак в Іспанії більшість з "політичного класу" навіть не хоче нас слухати
- .. Призначення поточної системи - акумуляція грошей, не звертаючи увагу на ефективність або стан с суспільства...
- Громадяни перетворені на коліщата в машині, яка збагачує небагатьох і не звертає увагу на наші потреби
- ... Ми потребуємо етичної революції. Замість того, щоб ставити гроші поверх людських істот, ми повинні повернути їх, щоб вони служили людям.

іспанія протести революція Європа

Знак гривні
Знак гривні