Верховна Рада проголосувала за сфальшований законопроект про тендери (візуалізація). Щороку крастимуть 30 млрд гривень

Верховна Рада прийняла у другому читанні Закон 7532, який різко звужує можливості громадськості з моніторингу за державними закупівлями. За новий закон проголосував 231 депутат.

Відтепер 100 млрд бюджетних коштів будуть щорічно дерибанити таємно, у темряві та тиші

Відтепер за законом кошти державних підприємств і підприємств з державною часткою понад 50% будуть регулюватись не законом, а майбутніми постановами уряду.

Окрім того відтепер проведення закупівлі в одного учасника ( цього року – це 30% від загальної кількості тендерів) не потребуватиме дозволу Мінекономіки.

Окрім того, 12 млрд бюджетних коштів на Євро-2012 будуть виділяти своїм фірмам без тендерів, також.

Про усі ризики нової тендерної політики держави можна прочитати тут, а нам також цікаво, що остаточний законопроект, який прийняли, був перед голосуванням сфальшований.

Як пише у своєму блозі депутат Леся Оробець, депутатам 13 травня видали порівняльну таблицю поправок, яка тотально відрізнялася від затвердженої на профільному комітеті ВРУ майже місяць тому. Тобто, хтось вже після рішення комітету власноруч вніс значні правки в законопроект.

Різницю між затвердженим до другого читання текстом і розданим проектом можна побачити з першого погляду: зелений колір - чесні поправки, які були затверджені в комітеті (54 штуки). Змінені поправки - жовтий колір (150 ), найбільш нахабні дописки - повністю нові поправки позначені червоним (34 штуки).

Наша картинка базується на роботі, яку зробило "Громадське партнерство "За доброчесні закупівлі"" (pdf-file)

Дії людей, що причетні до цієї фальсифікації (щонайменше з секретаріату профільного Комітету - Комітет з питань економічної політики) можуть кваліфікуватися відповідно до ст. 366 «Службове підроблення», ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України.

Тут свіжий допис Лесі Оробець, про те як проштовхували сьогодні законопроект.

Його наслідком буде крадіжка до 30 млрд гривень на рік.

---

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам наших читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Рахунок на BitCoin: 12A3CXQop4ofhJWTmdfffC1m2F5vVu1Wq1

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

Якщо ви зробили пожертву, то просимо повідомити нас по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com і вказати, на яку платіжну систему ви переслали кошти

дерибан бидлоеліта тендери

Знак гривні
Знак гривні