Американський генерал стверджує, що у космосі незабаром не залишиться місця

Навколоземні орбіти Землі переповнені космічним сміттям - уламками старих космічних апаратів, продуктами життєдіяльності піонерів космосу, залишками ракетоносіїв та іншим космічним сміттям

На нещодавній прес-конференції, ген. Вільям Шелтон, командуючий U.S. Air Force Space Command повідомив,що постійно зростаючий трафік (наразі є 50 країн, що мають космічні програми ) призвів до того, що у близькому космосі накопичилося близько 200 000 об'єктів, і лише 20 000 з них відслідковуються.

Число уламків потроїться, за прогнозами, в 2030 році. І кожен з них несе загрозу, може бути смертельно небезпечним для віськових, комерційних, та цивільних систем.

Ситуація постйно погіршується, тому що зіткнення таких уламків призводить до створення більшої кількості фрагментів з новими траекторіями. Фахівці вже почали говорити про точку неповернення - про те що у самому найближчому майбутньому геостаціонарні супутники не буде можливості запускати на орбіти, які використовувалися традиційно, - настільки вони засмічені.

Дешевого рішення по "прибиранню" космоса наразі не існує.

сміття технології космос

Знак гривні
Знак гривні