Гогольfest, найбільш яскравий театральний фестиваль в Україні, припинив своє існування

Президент фестивалю Влад Троїцький заявив у коментарі для бюро "Свідомо", що у нього вже немає сил на власні гроші робити фестиваль, а державі він не потрібен.

Троїцький розказав, що два роки він робив його за свої кошти, а в інші два – за допомогою голови IT-корпорації «Квазар-Мікро» Євгена Уткіна. Сам Троіцький збирається їхати зі своїм театром "Дах" на гастролі до Угорщини та Франції.

За оцінкою Троїцького, на фестиваль потрібно 500 тисяч доларів щороку. Ці гроші вдавалося знаходити за допомогою Уткіна та друзів, які безкоштовно надавали обладнання, транспорт і людей.

Перші три роки держава давала приміщення, але минулого року навіть з цим виникли проблеми. З приходом нового директора Наталії Заболотної "Мистецький арсенал" став недоступним для Гогольfest.

Команда фестивалю приклала чимало зусиль , щоб повернути собі місце, яке вона називала привабливим для залучення іноземних зірок мистецтва. Але нічого не вдалося і минулого року фестиваль у пожежному порядку провели у павільйонах кіностудії імені Довженка. "Я не буду проситися цього року", - сказав Троїцький у кінці інтерв'ю.

мистецтво україна мезозой

Знак гривні
Знак гривні