Яким буде виробництво найближчого майбутнього? (на прикладі стільців та крісел вашого власного дизайну)

Створити та перевірити дизайн крісла(стільця) у легкій для використанні комп'ютерній програмі, експортувати з неї креслення, замовити деталі згідно цих креслень у доступному онлайн-сервісі за допомогою пари кліків мишкою, отримати виготовлені деталі поштою і зібрати їх у себе вдома- саме така схема є прикладом і прототипом для багатьох виробничих процесів майбутнього, що з'являються вже зараз, і кількість яких буде збільшуватися кожен місяць.

Програма, яка дозволить створювати дизайн таких меблів називається SketchChair. Ще один етап цієї загальої схеми (тренду), ми пропустили - фінансування розробки цієї програми здійснюється за допомогою відомого онлайн сервісу збору коштів на проекти під назвою Kickstarter.

Насправді, прототип цієї програми вже є (написаний з використанням Processing), і вона дійсно дуже проста і зручна. Інтерфейс дозволяє створювати різноманітні моделі меблів, починаючи з найпростіших стільців. Бібліотека, яка моделює фізичні умови (гравітацію, тертя) дозволяє за допомогою віртуального манекена перевірити ваше творіння на стійкість і правильний баланс. Ви можете викласти ваші креслення для спільного використання в інтернеті, як багато хто і робить.

Інтерфейс програми, дійсно дуже простий

Більше того, з надзвичайним зниженням в останні роки цін на "персональні фабрики", на кшталт станків з компьютерним керуванням (CNC-routers), лазерних різаків та 3D-принтерів (коли вони реально досягли межі в 1000-2000 доларів), багатьом людям не потрібно буде навіть замовляти виготовлення деталей у третіх осіб.

До речі, подібне зниження цін не в останню чергу виникло завядки ще одному тренду, появі завдяки інтернету величезної кількості спільнот що допомагають один одному робити все що завгодно в домашніх умовах, і руху за відкрите hardware (аналогія з відкритим програмовим забезпеченням, лише для пристроїв та матеріалів)

Один із зразків вже виготовлених меблів

майбутнє технології виробництво fabs

Знак гривні
Знак гривні