Автор фотографії транспаранта Путін - підарас вимагає публічного суду над собою

Відомий під нікнеймом "Норвєжскій Лєсной" московський блогер та фотограф Ніколай Данілов написав відкрите звернення керівникам силових структур Росії.

Історія почалася з того, що керівника орловського відділення опозиційного "Об'єднаного громадянського фронта" Георгия Саркісяна викликали на допити у зв'язку з кримінальною справою проти нього, відкритою ФСБ. Справу відкрили за образу прем'єр-міністра Володимира Путіна - за те що Саркісян лише скопіював у свій ЖЖ "фото однієї з акцій, на якій протестуючі тримали розтяжку "Путін – підарас".

Через це, "Норвежскій Лєсной" написав у своєму блозі відкрите зверення, в якому закликав силовиків залишити у спокої Саркісяна, і взятися безпосередньо за нього - тому що саме він є автором вказаної образливої фотографії. Зверенння закінчується наступними словами:

Генерал, давайте сотрудничать. Вместе мы покажем всему миру, как оперативно работает Следственный комитет и как он пресекает деятельность фотографов, снимающих транспаранты с надписью "Путин - пидарас", и блоггеров, размещающих фотографии транспарантов с надписью "Путин - пидарас" в своих блогах.

Честь имею,

Николай Данилов, фотограф и блоггер, автор снимка транспаранта с надписью "Путин - пидарас"

протест росія

Знак гривні
Знак гривні