За прийнятий Закон про протидію корупції проголосувало лише 158 депутатів.

Народні обранці і надалі фальсифікують голосування та ігнорують вимоги Конституції. Коли після свого звернення у ВР в четвер, 7 квітня, Янукович дав зрозуміти депутатам, що ті повинні терміново проголосували за закон проти корупції (законопроект № 7487 ), його слова почули. Засідання ВР було продовжено, і депутати близько восьмої вечора прийняли у цілому цей закон 277 картками.

Однак, ще під час обговорення правок до законопроекту, ряд депутатів від опозиції зверталися до гловуючого віце-спікера Адама Мартинюка зупинити фарс, і заблокувати картки відсутніх на вечірньому засіданні народних обранців - навіть візуально було помітно, що у залі була дуже невелика кількість депутатів. Мартинюк відмовився щось вчиняти, посилаючись на відсутність у нього важелів вплинути на прогульщиків. І законопроект було прийнято за допомогою голосування чужими картками, з порушенням Конституції, як вже неодноразово траплялося навіть із найважливішими законами.

На разі ситуація трохи інша у зв"язку з тим, що з минулого тижня ми можемо точно сказати, скільки насправді депутатів проголосувало за законопроект (знаючи кількість письмово зареєстрованих ввечері 7 квітня).

Результати письмової реєстрації ввечері 7 квітня наступні:

Фракція Число карток за закон Число зареєстрованих письмово депутатів, що голосували "за"
ПР 183 93
КПУ 25 17
блок Литвина 20 13
БЮТ 16 14
НУ-НС 8 5
РеформиЗарМайб 18 14
Позафракційні 7 2
Всього: 277 158

----------------------------------------
Отже, насправді за цей закон проголосувало лише 158 депутатів

Всі решта - фальсифікація і голосування чужими картками. Для тих, кому це не подобається, саме зараз час приєднатися до кампанії проти депутатів-піаністів, і висловити свій протест

Цікаво, що під час цього голосування в середньому у проголосувавших депутатів було по 3.5 руки (якщо рахувати, що для голосування однієї картки потрібно 2 руки - див. фото нижче, тоді виходить 277 * 2 / 158 = 3.5 ). Нам здається, що про цю фізиологічну аномалію світ повинен дізнатися більше.

депутати бидлоеліта

Знак гривні
Знак гривні