Нові захоплюючі зображення Землі із космоса (ФОТО)

Їх зробив новий російський супутник Elektro-L (перша розробка Росії в космічній галузі за останніх 20 років). Зображення вражають тим, що дуже відрізняються від фотознімків, які робить NASA за допомогою системи Blue Marble.

Фотографії викликали захват, принаймні на популярному сайті "Gizmodo" - і прискіпливі американці зробили міні-дослдіження, з якого виходить що російські зображення за точністю деталей співпадають з америкнськими, однак виглядають трохи краще. У чому секрет?

Для тих хто не в темі, ні російські, ні американські фотографії Землі не є "справжніми". Супутники спочатку знімають декілька кадрів, камерами з різним діапазоном світлових хвиль, потім ці зображення за допомогою систем комп'ютерної графіки перетворюються у відомі нам кольорові фото Землі із космоса. Так, NASA синтезує кінцевий результат з декількох "чорно-білих" фотографій, знятих у різних видимих діапазонах, за допомогою системи Blue Marble, яка перетворює їх в тривимірну модель Землі в кольорі.

Росіяни задіяли інший спосіб - крім фотографій у звичайному діапазоні вони використали близький до інфрачервоного канал, це означає що неозброєне око ніколи б не побачило те, що є на їх знімках. (Тут можна отримати собі їх картинку Землі на десктоп)

Однак кінцевий результат цих "штучних" знімків виявився вражаючим, принаймні візуально. Тобто, американський космічний фотошоп виявився трохи грішим, ніж російський. А можливо уся справа - у свіжості цих зображень.

Фото космос

Знак гривні
Знак гривні