Увага власникам нових ноутбуків від Самсунг - за вами можуть слідкувати!

Оновлено: як повідомив сайт Slashdot.org, паніка була даремною. За версією slashdot.org з'ясувалося, що Мохамед Хасан виявився не дуже просунутим фахівцем з компютерної безпеки, і повірив повідомленню свого антивіруса, який сплутав директорію начебто кейлоггера з нешкідливою програмою для підтримки різних мов. Samsung стверджує, що він не інсталював кейлогери на R525 та R540 моделі лептопів (однак систему про всяк випадок все одно переставте - ред.)

І не думайте, що редакцію ТЕКСТІВ несподівано охопила параноя. Фахівець з компютерної безпеки Мохамед Хасан (США) на початку березня з'ясував, що принаймні на двох моделях ноутбуків від Самсунг предінстальовані кейлогери - спеціальні програми, що записують все що ви робите на комп'ютері.

Технічна підтримка Самсунгу спочатку заперечувала наявність кейлогерів, потім намагалася перекласти відповідальність на операційну систему Windows, зрештою один з керівників на більш вищому рівні змушений був визнати наявність "шпигунських" програм, і пояснив їх присутність бажанням більше дізнатися про поведінку користувачів та оптимізувати роботу компютера.

Програми, які слідкують за користувачем не запитуючи його згоди, в США є незаконними. Тому у фірми -виробника можуть бути великі неприємності, якщо з"ясується що такі випадки - непоодинокі.

На разі, всім щасливим власникам нових ноутів від Самсунгу редакція ТЕКСТІВ радить або повністю переставити операційну систему, з форматуванням жорсткого диску, або принаймні перевірити, чи немає у них на компі папки з назвою c:\windows\SL та програми, яка зветься StarLogger.

компютер скандал безпека

Знак гривні
Знак гривні