Найкраще з будь-коли написаних оголошень про вакансію журналіста

На міні-блозі журналу Mother Jones надруковано оголошення про посаду журналіста газети Sarasota Herald-Tribune (Флорида, США). Навіть якщо ця об'ява не справжня, її варто було придумати:

"... Наша робота складається із швидких розслідувань, коли цього вимагають події, або з маленьких проектів, які тривають декілька днів. Однак кожен рік ми збираємося із силами і намагаємося зробити дещо, занадто амбітне для газети нашого розміру - ми мріємо, щоб одного дня Валт Богданіч* був змушений сказати "Не можу повірити, що ця Сарасота-якїїтам-Трібюн відбила у мене вже двадцятий Пулітцер. "

Як багато з вас знає, подібні проекти можуть бути пекельним, висотуючим душу, породжуючим сумніви зайняттям. Однак якщо ви саме той маніяк, кому подобається стирчати в маленькому, закритому офісі (судячи з фото внизу, тут ми маємо справу з художнім перебльшенням - ред.), разом із репортерами з сумнівною гігієною для того, щоб побудувати бази даних з нуля, руками вносячи тисячі сторінок документів у компютери, щоб добратися до впливових людей та організацій, які бажали б бачити вас мертвим, і все це за щедру винагороду коли ваша епічна, потенційно преміальна стаття на секунду потрапляє на очі людині, яка вже зібралася в туалет… добре, якщо для вас це звучить як журналістський рай - ви саме той маніяк, що нам потрібен.

Для тих, хто не знайомий з репутацією Флориди, це безумовно найкращий штат для новин у країні, і не лише через гарні закони про доступ до інформації. Просто у нас ще є всі можливі види корупції, насильства і шахрайства. Терористи "11 вересня" тренувалися у нас. У нас Буш прочитав "Мій домашній козел". Наші вибори - це колоссальний кластерфак. Наш новий губернатор у свій час керував медичною компанією, яка була оштрафована на рекордну суму, через особливо нахабне шахрайство з медичною страховкою.

У нас є урагани, лісові пожежі, кулі з смоли, клопи, мертві цитрусові дерева і навіть ціле місто, захоплене гігантськими тараканами (тільки один з перерахованих пунктів не відповідає дійсності). У нас також є Світ Диснею, та пляжі - так що не забудьте прихопити із собою всю сім'ю."

* Валт Богданіч - відомий американський журналіст, який за свої розслідування отримав декілька Пулітцерівських премій.

журналістика сша зразок

Знак гривні
Знак гривні