Депутати-кнопокодави вирішили продовжити постійне порушення Конституції

Голосування за "сенсорний палець" провалили, при чому до цього доклалася і опозиція

Верховна Рада України відмовилась ухвалити рішення про запровадження особистого голосування депутатів за допомогою сенсорної клавіші.

“За” ухвалення відповідного рішення проголосували лише 222 народних депутати з 428 зареєстрованих у сесійній залі. Не голосували за це рішення фракція Партії регіонів та група «Реформи заради майбутнього».

До "кнопкодавів" з ПР питань немає - вони люди несамостійні, рішень самі не приймають. Однак не голосували також депутати Стець, Стецьків, Аржевітін, Жебрівський, Гуменюк, Гримчак - це ті з НУ-НС, про яких можна сказати "опозиціонер".

Яценюк (якому у свій час не вдалося, попри обіцянки, запровадити систему) - намагався переконати залу що для цього не потрібно голосування у Верховній Раді. Він сказав, що всі попередні системи для голосування були введенні в дію безпосередньо за підписом голови ВР та керівника апарату Верховної Ради.

Після першого незадовільного голосування голова Верховної Ради України Володимир Литвин поставив на голосування пропозицію ухвалити даний проект постанови у першому читанні. В той же час цю пропозицію підтримав 221 народний депутат з 428.

Після цього на голосування була поставлена пропозиція про направлення на доопрацювання відповідного проекту постанови. “За” проголосували 254 народних депутати з 429.

При цьому В.Литвин пообіцяв, що він вже сьогодні зареєструє у ВР зміни до регламенту з тим, щоб сенсорна система все-таки була введена в дію ( o, really???! - ред).

На фото, яке зробила Леся Оробець, видно що з "сенсорним пальцем" одною рукою проголосувати не вдасться

ВР бидлоеліта мезозой

Знак гривні
Знак гривні