На Фукушима-1 відбувся ще один вибух, на реакторі №3 (ВІДЕО). Оновлено 17:50

Оновлено, 17:50, київський час : працівникам станції вдалося відновити роботу системи охолодження реактора №2.

Оновлено, 12:13 київський час : За останніми даними від ТЕPCO сьогодні на реакторі №2 також почалися серйозні проблеми - система охолодження перестала працювати.

***

На жаль, вчорашні прогнози компанії TEPCO (ми про них писали) підтвердилися. За аналогічних умов як і на першому блоці, вночі відбувся вибух на блоці №3. Не дивлячись на зусилля, японські фахівці не змогли збільшити рівень морської води, яку вони протягом доби закачували в реакторну ємність, щоб охолодити збірки з паливом.

За попередньою інформацією від Токіо Електрик Павер Компані, як і в перший раз вибухнув водень, що накопичився внаслідок перегріву і часткового розплаву цирконієвих збірок з паливом. Також, за попередньою інформацією сталева оболонка навколо реактора не постраждала, і серйозного витоку радіації вдалося запобігти. Читайте наш детальний матеріал про те, як працюють реактори того ж типу, що стоять в Японії.

Шестеро людей потрапили внаслідок вибуху в шпиталь, як повідомляє Guardian, декільком сотням жителів, які ще залишилися в 20-км зоні, наказали перебувати в будинках і не відкривати вікна.

На знімку можна побачити руйнування, які спричинив другий вибух.

Другий вибух водню був значно потужніший, ніж перший два дні тому, дах будівлі взлетів на декілька сотень метрів і впав на іншу конструкцію станції. Однак ТЕРКО повідомляє, що тиск в реакторі після вибуху залишається на прийнятному рівні, і що закачування мосрької води всередину реактора продовжується і після вибуху.

Будівля з реактором №3 до і після вибуху

Отже, ситуація на станції Фукушима-1 наступна:
Реактор №1: Продовжується закачка морської води, і за всіма показниками температура в зоні з ядерним паливом наразі достатньо низька. Тиск знаходиться в допустимому діапазоні

Реактор № 2: Штатні системи охолодження підтримують достатній рівень води, що на 3.8 м вище ніж збірки з ядерним паливом ( і це головне).

Оновлено, 12:13 київський час : Згідно останнього прес-релізу ТЕPCO сьогодні на реакторі №2 також почалися серйозні проблеми - система охолодження перестала працювати.

Оновлено, 17:50, київський час : працівникам станції вдалося відновити роботу системи охолодження реактора №2.

Реактор №3: Після вибуху продовжуються роботи по закачці морської води, для того щоб зменшити температуру активної зони.

ТЕКСТИ.org.ua

японія аварія фукушима

Знак гривні
Знак гривні