Найближчим часом Google запускає свою принципово нову) соціальну мережу під назвою Google Circles

"Кола Google" (не плутати з Кока-Колою! :) ) на відміну від іcнуючих соціальних мереж (найуспішнішою з них є звичайно Фейсбук) - будуть враховувати те, як влаштовані соціальні мережі кожної людини в реальному житті. Наприклад, те що ви розкажете своїй мамі, ви навряд чи будете оповідати своїй кращій подрузі, і навпаки.

Все, чим людина буде ділитися в новій соцмережі - а точніше, в новому соціальному середовищі , тому що сервіс від Google не буде схожий на те що ми знаємо про соцмережі - буде потрапляти лише уте коло друзів, яке найбільше підходить для такої інформації.

Сервіс розроблявся компанією із активним залученням Кріса Месcіни (гуру соціального онлайну, що до цього створив безліч успішних феноменів, такі як баркемпи або хештеги).

Значний вплив на розробку також мала теорія "соціальних мереж у реалі", про яку останнім часом можна часто почути від відомого теоретика інтернету Дани Бойд, і про яку чудово розказав у своїй презентації Пол Адамс (що за іронією пішов з Google в Facebook всього декілька місяців тому)

Очікують, що Google представить новий продукт не пізніше травня 2011 року.

ТЕКСТИ.org.ua

Google майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні