Єгипет не зупиняється: люди взяли штурмом офіси спецслужб

Тепер у Єгипта теж є "день взяття Бастилії". П'ятого березня, декілька тисяч людей (які знову само-організувалися за допомогою онлайну ) захопили низку приміщень, що належали секретній службі "Амн Даула" (політична поліція Єгипту). Вони зробили це після багаточисельних сигналів, що в них знищується секретна інформація, дос'є та інші документи, що можуть свідчити про злочини режиму.

Всередині офісів державної служби безпеки у місті Наср люди дійсно знайшли величезну кількість залишків спалених та порізаних шредером документів, однак значну частину дос'є вдалося врятувати від знищення. Документи надзвичайно потрібні для того, щоб знайти і покарати тих, хто займався тортурами, переслідуванням та вбивством опонентів існуючої політичної системи в Єгипті. У якості пікантної деталі учасники рейду повідомляють, що далося захопити секретне дос'є на Мубарака та його жінку. Тут можна подивитися інші деталі і фотографії з місця подій.

Також, учасники акції знайшли низку документів про європейські фірми, які співпрацювали з спецслужбами єгипту - наприклад, німецька Гамма груп постачала програми, щоб стежити за емейлом та скайпом єгипетських громадян.

Як видно, єгиптяни серйозно налаштовані довести справу до кінця і змінити систему, а не обмежитися простою заміною фігур на посадах.

Про це свідчить також запланований на наступний тиждень мільйонний марш на площі Тахрір на захист прав жінок і з вимогами демократичних реформ.

Люди складають врятовані документи у мішки

Велика кількість порізаних документів

інтернет єгипет революція

Знак гривні
Знак гривні