Справжня причина законопроекту №6342 про скасування квот української музики від депутатки з Партії Регіонів - гроші. Багато грошей.

Існують підстави вважати, що депутатка Олена Бондаренко (ПР) допомагає лобіювати інтереси великих закордонних виробників музичної продукції (в першу чергу російської).

Справа в тому, що в той самий день як бригада депутатів-багатостаночників від більшості проголосувала у ВР за вказаний законопроект (нагадаємо, що він скасовує норму обов'язкової присутності в ефірі 50% української музичної продукції), ті ж самі люди підтримали в першому читанні ще один законопроект від депутата від ПР Луцького, під номером №6523.

Справжня його суть, якщо відкинути гарні слова, це спроба створити монополію на збирання грошей за всі види публічного сповіщення й виконання музики/фонограм в Україні, – за музику, яка має максимальні в Україні... радіорейтинги

Отже, схема наступна - крок перший: власники прав на музику "інвестують" в розкрутку пісень на радіостанціях і збільшують їх рейтинг, крок - другий - збирають за використання такої рейтингової музики гроші з усього, що рухається, - профіт!

А при чому тут Бондаренко з її проектом? При тому, що якщо квоту скасують, то в української продукції буде значно менше шансів отримати високі радіорейтинги, і всі ці гроші підуть потужнішим власникам прав із-закордону (в першу чергу, це російські структури). Синхронізація цих законопроектів у часів - невипадкова.

Схоже, що укр. політики - захисники русского язьіка - одночасно на цій темі не лише мобілізують "свій" електорат, але й лобіюють інтереси закордонних виробників інформаційних продуктів у самих різних галузях.

Про те, чому власна мова - це гарно для місцевого бізнесу, дивіться тут

мова економіка україна

Знак гривні
Знак гривні