Британський суд вирішив відправити Джульєна Есанжа до Швеції

Загальним підсумком аргументів судді, який прийняв рішення, можна вважати наступне: якщо шведські прокурори припустилися помилок у переслідування Есанжа, найкраще щоб вони були виправлені у шведському суді.

У Есанжа є 10 днів на те, щоб оскаржити рішення. Адвокати засновника Вікілікс бояться, що з Швеції той буде екстрадований до США. У рішенні суду зазначено що у такому випадку шведський суд повинен отримати дозвіл на це у британської сторони.

У Швеції не існує поняття "вийти на свободу під заставу", тому Джульєн Есанж перебуватиме під вартою до початку суду. За звинуваченнями сексуального характеру Есанжу за шведськими законами загрожує до чотирьох років тюрми.

За попередніми повідомленнями, процес у Швеції буде закритим (на прохання жінок, які за їх твердженнями, постраждали від Есанжа). Цей факт викликає гострий напад параної у прихильників теорії, що на Есанжа відкрили справу у Швеції на прохання США, виключно щоб покарати за витоки з дипломатичної переписки, які з'явилися у Вікілікс.

есанж Wikileaks

Знак гривні
Знак гривні