У Партії регіонів готові внести зміни в Конституції для скасування особистого голосування депутатів

Днями голова комітету з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності ВР регіонал Володимир Макеєнко із зворушливою безпосередністю заявив, що депутатів неможливо змусити голосувати особисто, як цього вимагає Конституція. А значить, її треба виправити, і дозволити одному депутату голосувати багатьма картками одночасно.

"Думаю, треба вносити зміни в Конституцію, закон про регламент і в закон про статус народного депутата. Адже життя вимагає такого".

"Не реально запустити систему особистого голосування в парламенті, адже вона працює тільки тоді, коли двома руками натискаються дві кнопки. Кожний буде голосувати за себе? Ну, ви прийдіть у зал і подивіться, адже жодне рішення так не приймуть! Як ми будемо закони голосувати?"

"У нас партія голосує практично одноголосно, не важливо, скільки там людей сидить – 180 або 150".

Макєєнко прикидається, що нічого не знає про парламентську практику інших країн: про те що голосування чужою карткою викликає шалений скандал і відставку (Англія), про те що люди буквально з останніх сил приїздять на важливе голосування у інвалідних візках(Чехія), про те що депутатів які запізнюються на голосування на 5 хв. вже не впускають в залу засідань (Ірландія), а польскі депутати відверто реготали з дикунства українських "представників народу" і знімали на мобільні телефони, як Чечетов диригує "мавпами".

Насправді, цей зворушливий совок декількома реченнями чудово проілюстрував світогляд політичної сили, яка зараз керує країною.

1. Виборці - бидло, яке не варте уваги. Народ, який за Конституцією є джерелом влади - повинен сидіти тихо - він не має жодного голосу. Все вирішуємо ми, депутати з більшості. Конституція - це формальність, і якщо вона нас не влаштовує - потрібно швидко її змінити.

2. Не ми для Конституції (держави) а вона для нас. Ми можемо отримувати десятки тисяч зарплатні, однак ходити на роботу у ВР - не зобов'язані.

3. Насправді, парламент - це теж формальність. Все одно 180 дресованих мавп будуть голосувати так, як їм накажуть бригадні.

---
Питання до усіх виборців - наскільки довго ми будемо не звертати увагу на "можновладців", які вже відкрито, не ховаючись с..руть нам на голови? Для початку, необхідно відвикати від того, що відверто публічне голосування за багатьох у парламенті - це нормально. Кнопокодави-депутати, які голосують по команді за себе і ще за декількох колег - злочинці.

ВР бидлоеліта україна мезозой

Знак гривні
Знак гривні