Спочатку Туніс, тепер Єгипет. Чи вдасться вигнати Мубарака?

Небачені для Єгипту за розмахом протести розпочалися сьогодні в цій країні. На вулиці вийшли десятки тисяч людей. 25 січня оголошено початком інтифади, кінцева мета - скинути президента Хосні Мубарака, який править вже 30 років, і побороти корупцію.

Протестуючі надихаються успіхом своїх сусідів з Тунісу. Вони використовують соціальні медія (в першу чергу Фейсбук, де знаходиться 4 000 000 єгиптян), для того щоб організовувати марші.

В групі присвяченій завтрашньому протесту вже зареєструвалося 84 000 людей.

Раніше поліції вдавалося без проблем розганяти протести, тому що вони були малочисельні. Сьогодні, не дивлячись на водомети і сльозоточивий газ, поліції не вдалося залякати демонстрантів.

Протести розпочалися після того, як поліція піддала тортурам і вбила двох людей(один поліцейський також загинув). Опозиційні партії і можливий кандидат в президенти Аль-Барадеї поки що не виключилися в в акції. Світ намагається використовувати машинний переклад з арабської повідомлень в Твітері, для того щоб зрозуміти що відбувається в Єгипті.
Вже народився жарт "революція буде частково перекладена" (Revolution will be partly translated)

Єгиптяни сподіваються на солідарність Тунісу, Судану, Іорданії та можливо, Алжиру. Фотографії за сьогодні можна подивитися на сайті Аль-Джазіри

інтернет єгипет революція

Знак гривні
Знак гривні