До 5-ї години ночі було знесено наметове містечко на Майдані

05:00 Близько четвертої години ночі, значна кількість міліції оточила наметове містечко (одних лише автобусів було більше ніж 21). В 4-15 була перервана відео-трансляція з міста подій. Спецназ відтіснив в сторону та оточив всіх, хто перебував в наметах.

Міліція зносить містечко. Його частини - намети, сцену, вантажать на декілька - до 6 - вантажівок. Що буде з активістами, які в ньому перебували - поки невідомо. Більше інформації - тут.

За непідтвердженою інформацією, затримано близько 20 чоловік. Їх відвезли в Шевченківський РУВС. Уточнення - затримано 6 людей.

На місці станом на 05:30 знаходиться декілька опозиційних депутатів. В т ч Михайло Волинець - вони намагаються з"ясувати, скільки людей затримано, для того щоб їх звільнити (близько 10 чоловік).

Під час знесення міліція, без попередження ламала намети - частина сонних людей була завалена всередині. Людий викидали з наметів сонних. Постанову зачитували вже після того, як міліція почала знищувати містечко. За свідченнями очевидців, тільки дивом ніхто серйозно не постраждав. Міліція вкрала особисті речі, генератори, теплові пушки, мобільні телефони та інше майно учасників акції протесту. Були варварськи знищені намет з медикаментами, та частина інших речей.

Вночі на місці перебували журналісти УНІАН та Ройтерз, які зафіксували як все відбувалося. Зараз на Майдані з"явилося значно більше журналістів, які збирають свідчення у мітингуючих людей, що залишаються на місці

По декілька десятків спецназівців, демонстративно оточують групи протестуючих - це робиться з метою психологічного тиску.

Трансляція: http://mistovoli.org/online/ тільки що припинилася. Якщо хтось хоче бачити розвиток подій далі - приїзджайте на майдан

Станом на 9-00 ранку, Майдан оточено лінією звичайних міліціянтів, подекуди стоять щитки

акція

Знак гривні
Знак гривні