Не поспішайте радіти президентському вето. Всі на мітинг у четвер 2 грудня на Майдан!

Щойно представники протестуючих підприємців вийшли з Кабінету Міністрів, куди їх запросили для того, щоб довести рішення Президента щодо вимог протестуючих.

Представники влади повідомили, що Президент наклав вето на Податковий кодекс і пропонує створити Координаційну раду при Президенті України, яка розробить зауваження та надасть свої пропозиції, щоб у четвер вони могли бути подані до Верховної Ради.

Представники підприємців заявили, що їх не влаштовує така постановка питання, адже за кілька днів новий кодекс написати неможливо. До того ж протестувальників невідомо, що саме мається на увазі під словом “вето”.

Чіткою позицією протетувальників в питанні Податковго кодексу є:
1. Податковий кодекс має бути повністю заветований Президентом і припинити своє існування.
2. Бюджет має бути прийнятий на основі нині діючого законодавства.
3. Новий Податковий кодекс повинен бути розроблений за правилами регуляторної політики й вступити в дію з 1 січня 2012 року. В його розробці мають брати участь експерти від підприємців та громадськості.

Були озвучені й інші вимоги протестувальників: відставка уряду та дострокові вибори Верховної Ради в березні 2011 року. Представники підприємців також наголосили, що влада повинна припинити репресії щодо учасників протестів у Києві та Хмельницькому,припинити залякувати підприємців, припинити здійснювати рейди податківців та міліціонерів по ринках тощо.

Аби домогтися виконання своїх вимог і не дати владі втягти їх у закулісні ігри підприємці не скасовують попередньо проголошений мітинг на Майдані 2 грудня, а, навпаки, закликають всіх прийти на нього, аби не дати владі вкрасти перемогу

протести податки

Знак гривні
Знак гривні