В Одесі міліціонери застосували тортури проти затриманих учасників маршу на честь УПА

В Малиновському суді Одеси завершився розгляд справ по затриманих учора учасниках Маршу УПА. Сімом хлопцям суддя призначив штраф у 171 грн., дівчину – Катерину Оврамець оштрафовано на 225 грн.

Звільнені підтвердили, що всі вони піддавалися побиттю з боку міліціянтів як під час затримання, так і безпосередньо на допитах у райвідділі. У райвідділі всіх без виключення затриманих – незважаючи на їхній вік та стать – жорстоко били, в тому числі ногами, проти тих, хто відмовлявся підписувати протоколи допитів, застосовували електрошок.

Зокрема стало відомо, що участь у катуванні затриманих брав особисто начальник Малиновського РУВС Піщанський Микола Григорович. Також, саме він віддавав накази бити затриманих, коли ті відмовлялися підписувати фіктивні протоколи допитів.

Нагадаємо, що в Одесі вчора увечері було затримано близько 20 учасників маршу на честь УПА. Через те, що суд заборонив марш по заявленому маршруту, було вирішено пройти іншим - до СІЗО, де вже декілька місяців утримується знайомий учасників акції, Олексій Макаров . Коли колона була вже поруч з СІЗО під`їхало кілька автобусів міліції, і почали затримувати всіх учасників підряд. За повідомленнями інших учасників маошу, під час затримання міліціонери використали травматичну зброю.

Джерела: новини, блоги

менти протест

Знак гривні
Знак гривні