В Україні затримано 5 хакерів, яких повязують з трояном Zeus

Цей вірус крав із заражених комп"ютерів персональну фінансову інформацію (рахунки, картки), що дозволило міжнародній злочинній групі перевести на себе щонайменш 70 млн. доларів з рахунків від невеликих підприємств, муніципалітетів, та церков (зловмисники, між іншим, планували вкрасти 220 млн.)

ФБР, яка працює у співробітництві з неназваними українськими структурами, провела ряд затримань на своїй території (всього по справі проходить 60 підозрюваних.) Частина злочинної мережі базувалася в Британії та Голандії.

Більшість затриманих ФБР - це так звані грошові мули, задачею яких було перевести вкрадені гроші з США в інші країни. Це - або студенти-іноземці (більшіст з них - росіяни), або громадяни США.

Тим часом, українські органи не оприлюднюють імена затриманих ними в країні хакерів. Водночас, анонімне джерело в ФБР повідомило журналу Wired, що це не прості кур"єри - а учасники групи, що знаходяться на верхніх сходах ієрархії. Ймовірно, саме вони відповідали за технічну підтримку або розробку трояна "Zeus".

Можливо, що в назві операції ФБР - "Удар вилами(тризубом)" - обігрується роль українських громадян в цій злочинній групі.

технології вірус

Знак гривні
Знак гривні