Конкурс Дизайн для першого світу оголосив результати

Деякий час тому група дизайнерів з країн "третього світу" відповіла на постійні добрі поради колег з більш розвинутих країн, та започаткувала конкурс "Дизайн для першого світу" (Dx1W)

Суть наступна - інколи люди з "третього світу" можуть запропонувати кращі рішення проблем багатих країн, ніж власне жителі таких країн.

Днями конкурс завершено, і оголошено переможців.

Перше місце зайняла бразильський дизайнер Лайла Кавальканте, з проектом "Чат у реальному часі". Вона отримала USD$1000 та славу.

Коротко, суть її пропозиції в тому, щоб допомогти емігрантам в країни першого світу та іншим їх мешканцям побороти самотність. Для цього вона пропонує ліпити на видимі частини одягу (наприклад, навушники) наліпки трьох типів, які добре відомі користувачам соціальних медіа - "доступний до розмов", "зайнятий", "вільний чат".

Почесну згадку отримала друга пропозиція - використовувати в фастфудах крім баночок "сіль", "перець" таку саме штуку, з висушеними і перетертими листями дерева нім. Крім того, що вони дуже гіркі (і зменшують бажання їсти бутерброди), вони ще й діють як сильне послаблююче - тобто, всі бігмаки вилетять з вас за пів-години. Так дизайнери з Бангладеш пропонують боротися з ожирінням, поширеним в багатих країнах.

конкурс дизайн

Знак гривні
Знак гривні