Гвалт! В Україні вкрали базу сертифікатів якості всіх продуктів

Перший заступник гендиректора "Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації і якості" Сергій Доротич заявляє про знищення електронної бази даних сертифікації "УкрСЕПРО" - бази сертифікатів якості всіх продуктів

За його словами, 11 серпня невідомі зламали приміщення, де перебував сервер "УкрСЕПРО", і викрали його (!!! - що таке резервне копіювання, держустанови не знають - ред.).

Доротич зазначив, що викрадення бази даних збіглося зі звільненням Олега Поволоцького з посади голови Держкомітету з питань технічного регулювання й споживчої політики. На сервері зберігався реєстр сертифікатів, виданих за останні три роки.

Хоча можливо все це було зроблено для рядка, виділеного жирним:
"Якщо раніше система сертифікації проводилася в автоматичному режимі, що дозволяв проводити реєстрацію заявок відповідно до закладених в програмі "УкрНДНЦ" вимог, то тепер голова "УкрНДНЦ" (в.о. гендиректора Володимир Стулей) ухвалює рішення про видачу сертифікатів самостійно", - сказав Доротич.

До розсілдування вже долучилися вмільці з Служби безпеки України.

Зате ми нарешті зрозуміли, чому бази даних податкової, ДАІ та інша конфіденційна інформація з держорганів продаються за помірні гроші на ринках нашої батьківщини: у такий спосіб, ці поважні установи створюють собі бекапні копії. Такий собі аутсорсінг резервних копій, які знаходяться на руках у тисяч людей.

Це для того, щоб не стати такою ж жертвою повного маразму і кричущого непрофесіоналізму, якими стали працівники "УкрСЕПРО"

Знак гривні
Знак гривні