На Львівщині побито журналістку газети “Експрес” Світлану Мартинець

На журналістку, яка минулоріч вивела на чисту воду Андрія Слюсарчука (псевдо-лікаря, т.зв. Доктора Пі), напали під час роботи над розслідуванням діяльності так званої секти Догнала.
Світлана Мартинець намагалася поспілкуватися зі стареньким священиком УГКЦ, якого, за деякими свідченнями, захопили та силою утримували догналівці. Тільки зайшовши на священиче обійстя, що у Жовкві (містечко неподалік Львова), на журналістку напали три жінки, одягнені як монахині, і які говорили українською з акцентом. За словами п.Мартинець, як повідомляє “Експрес”, жінки наносили удари зі знанням справи, одна з них робила це, ймовірно, ланцюгом. За результатами судово-медичної експертизи, у журналістки виявили забої грудної клітки та голови, струс головного мозку. Як з’ясували згодом журналісти “Експресу”, особи, які напали на Світлану Мартинець, — не монахині, а члени секти Догнала (відомої також, як “підгорецькі отці”). Видання відзначає оперативність дій міліції в даному випадку (опергрупа прибула на місце пригоди за три хвилини), та публікує фото псевдо-монахинь, з надією, що їх упізнають, знайдуть і покарають. Газета продовжує своє розслідування.

Більше про діяльність групи Догнала — на сайті Релігійно-інформаційної служби України (РІСУ): http://risu.org.ua/ua/index/articlesbytag?tag=1273

журналістика релігія львівщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні