«Слуга народу» погрожує кримінальним переслідуванням за вимогу вимкнути трансляцію російських фільмів у громадському транспорті

Депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар на своїй фб-сторінці пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності парамедика волонтерського медичного батальйону "Госпітальєри" Ярину Чорногуз та волонтерку Анастасію Конфедерат за те, що кілька днів тому вони вимагали від водія автобуса на трасі Київ - Луцьк припинити трансляцію російського фільму.

Народний депутат Євгеній Брагар

«Два дні тому на трасі Луцьк-Київ стався скандал за участі двох дівчат націоналістичних поглядів. Вони висунули вимогу до водія автобуса вимкнути російськомовний серіал, що демонструвався протягом поїздки», – пише на своїй фб-cторінці Євгеній Брагар. (При цьому сама Ярина Чорногуз, описуючи цю ситуацію, чітко зазначила, що мова йшла саме про російський фільм – ред.).

«Демократичне рішення водія заслухати думку більшості пасажирів привело до того, що згадані пані самостійно залишили автобус», – пише на своїй фб-сторінці Євген Брагар.

«Заклики типу: «російська мова не має лунати в Україні» – є неприйнятними, дискримінуючими та такими, які порушують закон, а саме статтю 161 ККУ. Тому я найближчим часом звернуся із заявою до ГУ Нацполіції України. Закон є одним для всіх, в незалежності є ти патріотом, чи ватником», – написав нардеп від «Слуги народу» (орфографія оригіналу збережена – ред.).

Як написала сама Ярина Чорногуз, вони з подругою були змушені зупинити на трасі автобус фірми, яким їхали з Луцька до Києва, через відмову водія вимкнути російський серіал. «Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився. Ми почали наполягати далі, Настя ввімкнула камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук», – написала дівчина.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

мова верховна рада депутати

Знак гривні
Знак гривні