Піарник на 240 тис. грн у місяць. Тексти з'ясували, за що Мустафа Найєм отримує зарплату в «Укроборонпромі»

Мустафа Найєм фактично виконує обов’язки комунікаційника та піарника на своїй посаді в державному концерні «Укроборонпром». Такий висновок можна зробити з інформації, надісланої концерном на запит Текстів. Нагадаємо, що офіційна назва посади, яку займає Мустафа Найєм, звучить так: заступник генерального директора з питань взаємодії з органами державної влади.

Оновлено, 28.01.2020, 20:45 Мустафа Найєм, на своїй сторінці у ФБ, стверджує що він не займається інформаційною політикою концерну, а лише може допомагати у цих питаннях. "Але моїм головним функціональним обов’язком є взаємодія Державного концерну "Укроборонпром"з органами державної влади." Зауважимо, що першим пунктом у списку обов'язків М. Найєма, іде саме "реалізація інформаційної політики Концерну" (ви можете переконатися у цьому самі, коли прочитаєте повний текст відповіді, pdf). Натомість, згадки про взаємодію з держорганами зустрічаються лише в 2-х пунктах з 21-го.

Мустафа Найєм

Основний текст новини: Згідно з офіційною відповіддю на запит Текстів, до обов’язків Мустафи Найєма входить реалізація інформаційної політики концерну; здійснення заходів, спрямованих на формування позитивного іміджу концерну і його підприємств; організація рекламно-виставкової діяльності; підготовка та організація видання рекламно-інформаційних матеріалів; створення фото-відеоматеріалів для наповнення сайту, участь у засіданнях уповноваженого органу управління з питань діяльності концерну тощо. Також є і пункт про взаємодію з органами держвлади.

В листопаді 2019 року заробітна плата, отримана М. Найємом у концерні, становила 310,5 тис. грн (що включає місячний посадовий оклад 43 тис. грн), а в грудні 2019 року – 176 тис. грн (що також включає місячний оклад 43 тис. грн). Таким чином, у листопаді та грудні Мустафа Найєм загалом отримав 486,5 тис. грн. Судячи з виплат, він працював у концерні 2 місяці. Виходить 243 тис у місяць, або близько $10 000.

Зазначимо, що ці суми зазначені до сплати податку на дохід фізичних осіб, який становить 18%.

Ми подивилися на сайтах пошуку роботи, скільки отримують керівники комунікаційних відділів, і побачили що зарплата таких працівників коливається в межах 20 - 25 тисяч гривень. Найвища запропонована зарплатня за таку роботу становить 51 тисячу гривень.

Як зазначили в «Укроборонпромі», розмір нарахування премій, надбавок, доплат працівнику концерну визначаються наказами з урахуванням його фінансово-економічного стану.

Ми просили повідомити також, який запланований результат від діяльності Найєма мають отримати в 2020 році. В «Укроборонпромі» на це запитання відповіли, що законодавством не передбачено «обов`язку документально фіксувати показники діяльності того працівника, якому виплачується та чи інша форма виплати додаткової заробітної плати. Аналогічно, такого обов’язку немає щодо запланованих показників діяльності працівника».

Щоб збільшити скан, клікніть на нього

зарплата наєм укроборонпром

Знак гривні
Знак гривні