Голова СБУ ходить у храм, який нещодавно відвідав відомий роспропагандист та представник Путіна

Нещодавно голова Служби безпеки України Іван Баканов розповів у великому інтервю, що відвідує київський Свято-Введенський храм, котрий належить до Московського патріархату:

"Ходжу до Свято-Введенського монастиря. Цей храм належить до Московського патріархату, якого насправді не існує і який видумали політики для поділу на своїх та чужих, цинічно використовуючи віру у політичних ігрищах.

Я вважаю, що «армія, мова, віра» - це маніпуляція, спрямована на те, щоб розділяти і володарювати. Були слогани про те, що мова – то душа. А якщо людина розмовляє російською, то вона що, без душі? Рід моє матері походить із Західної України, але так склалося, що вона російськомовна. Так само я не можу собі уявити, щоб на небесах існував розподіл для вірян церков із Томосом і тих, хто ходить до інших храмів. Я можу помолитися і в синагозі, і в мечеті – людина йде до Бога, а не до патріархату".

У тому ж храмі можуть молитися люди, які напряму є "клієнтами" його відомства.

Роспропагандист Борис Корчевников на тлі Свято-Введенського монастиря

На початку жовтня Свято-Введенський монастир відвідав відомий російський роспропагандист Борис Корчевников, який входив до санкційного списку СБУ, і якому на 5 років було заборонено в’їзд до України. Згідно зі статтею у Вікіпедії, у 2016 році Корчевников був ведучим проекту «Команда» з Рамзаном Кадировим на телеканале «Россия-1». В січні 2018 року був зареєтрований довіренною особою Путіна. Ось як Корчевников описав свої відвідини Святе-Введенського храму у Києві: «В этом монастыре в центре Киева одна из любимых икон Богородицы – «Призри на смирение». Монастырь на Московской улице».

Проте, як написав у своєму Facebook народний депутат Олексій Гончаренко, роспрогандиста пустили до України, оскільки закінчився термін дії заборони на в’їзд. Як ідеться у відповіді СБУ, яку отримав на свій запит депутат, «за вказаний період дій, що можуть завдати шкоди національній безпеці, не виявлено».

Питання, чи зустрічався – принаймні, випадково – на богослужіннях голова СБУ з довіреною особою Путіна, залишається відкритим. Як і питання, чому відомий російський пропагандист та довірена особа Путіна раптом визнаний СБУ нешкідливим для національної безпеки України

сбу баканов УПЦ МП

Знак гривні
Знак гривні