Російська дезінформація робить з учасників «Ні капітуляції» неонацистів, заявляє про роздрай в «Слузі народу» і цитує Дубинського – дослідження

Однією з найпопулярніших тем російської дезінформації за період з 30 вересня по 13 жовтня стала дискредитація акції «Ні капітуляції» як нібито виступів лише «неонацистів» та прихильників екс-президента Петра Порошенка. Про це свідчать результати дослідження російської пропаганди в українських медіа та виданнях ОРДЛО, проведеного Texty.org.ua.

У цьому контексті в матеріалах дезінформації активно згадувався Андрій Білецький та «нацисти, що зі стрільбою проривалися на Донбас». Російська дезінформація активно роздувала тезу про те, що Петро Порошенко та Юлія Тимошенко намагаються «осідлати хвилю незадоволення».

Дезінформатори з ОРДЛО вже звично переконували читачів, що за останніх півроку відбувся обвал зовнішньополітичних позицій України. Демарш української делегації в ПАРЄ назвали політичним самогубством, аргументуючи це, в тому числі, цитатою президента Франції Макрона із привітанням російської делегації. До того ж, Україна, кажуть вони, “изрядно утомила большую часть евродепутатов”.

Російська пропаганда також активно просувала тезу про колотнечу у фракції «Слуга народу» та її неконтрольованість з боку Президента. Як зазначають у дезінформаційних матеріалах, фракція “Слуга народу” аморфна, непрофесійна, розбита на групи, майже некерована, загалом, це лише фікція й імітація політсили. При цьому, найчастіше цитували критику партії з боку нардепа Дубінського та, як результат, виокремлювали “людей Коломойського” всередині партії, їхню критику українського “прогиба под МВФ”. “Дубинский считает, что огромное влияние МВФ, с одной стороны, это результат колоссальной долговой нагрузки, с другой — удобная ширма для решений по распродаже Украины”, - говориться в одному з дезінформаційних матеріалів.

Повний текст моніторингу тем, які піднімала російська дезінформація з 30 вересня по 13 жовтня 2019 року, читайте тут.

Подивитися, як змінювалися теми російської дезінформації в часі, можна тут.

Щоб збільшити графіку, клікніть на неї:

Моніторинг тем, які піднімає російська дезінформація. 30 вересня—13 жовтня 2019 року

інфографіка дезінформація дезінфомонітор

Знак гривні
Знак гривні