Російська пропаганда подає Медведчука, як єдиного конкурента Зеленського — дослідження

Зеленський не приховує “своей неприязни и ревности к Медведчуку”, стверджує російська дезінформація, яка публікується на українських сайтах "зливних бачках".

Як свідчать результати моніторингу російської пропаганди на українських сайтах з маніпулятивними новинами та інтернет-виданнях ОРДЛО, яке регулярно здійснює Texty/org.ua, Віктора Медведчука хочуть зробити єдиним реальним та значущим конкурентом президента Володимира Зеленського.

Як зазначається в дослідженні, головна ідея, що постійно відтворюється в російських пропагандистських матеріалах — Володимир Зеленський шукає можливі важелі тиску на Віктора Медведчука і не приховує “своей неприязни и ревности к Медведчуку”. Як свідчать результати дослідження, частка подібних матеріалів серед українських «зливних бачків» склала 6,21 %, у виданнях ОРДЛО вона була нижчою – 0,61 %.

Продовжується потік дезінформаційних публікацій про невиконання Україною Мінських угод. Мова йде про проведення місцевих виборів в ОРДЛО та надання особливого статусу регіону з відповідними змінами до Конституції.

Українські маніпулятивні сайти розповсюджують інформацію про втрату можливості покращення ситуації на Донбасі, а видання окупованих територій звинувачують українських політиків у тому, що їм не вигідне повернення Донбасу “без репрессий и террора”. Якщо в українських «зливних бачках» ця тема складає 6,07 %, то у виданнях ОРДЛО вона значно популярніша і досягає 13,75 % від загальної кількості новин.

Стосовно подачі дезінформаторами геополітичної ситуації, то можна виокремити дві основні іде. 1. будь-які дії українських дипломатів, як наприклад, бойкот ПАРЄ, відтерміновують можливий мир; 2 Україна залишається занадто слабким гравцем на міжнародній арені, - це твердження повторюється регулярно протягом усього часу моніторингу.
Останню тезу протягом останнього тижня намагаються підтверджувати інтерпритацією слів політиків інших країн, наприклад, президента США Дональда Трампа, який нібито схиляється до дружби з Москвою.

Повний текст моніторингу тем, які піднімала російська дезінформація протягом 16—22 вересня 2019 року читайте тут.

Подивитися як змінювалися теми російської дезінформації в часі можна тут

Щоб збільшити графіку, клікніть на неї

Моніторинг тем, які піднімає російська дезінформація. 16—22 вересня 2019 року

пропаганда росія дезінформація

Знак гривні
Знак гривні