В українців є вибір: той, хто просто проти еліти, чи той, хто зробив більше реформ, ніж інші — Волкер

Президентські вибори в Україні, перший тур яких відбувся 31 березня, нагадують вибори, які вже відбулися у Франції й Сполучених Штатах.

Про це в інтерв'ю на американському каналі PBS сказав спецпредставник США з питань України Курт Волкер, повідомляє Укрінформ.

«Нинішні вибори в Україні схожі з виборами, які ми бачили у Франції або навіть у Сполучених Штатах. Це кандидат, який протиставив себе еліті й чинному Президенту, який каже: знаєте, я тяжко працював, я досяг здобутків, і ми маємо зробити більше», — зазначив Волкер.

За його словами, нині перед українським суспільством стоїть вибір між двома різними кандидатами.

«І зараз перед українським суспільством постав такий вибір. Чи хочуть вони того, хто просто йде проти еліти, обіцяючи масові реформи? Чи хочуть вони того, хто їх, мабуть, розчарував у деяких питаннях, але зробив більше реформ, ніж будь-хто інший в Україні за останні 20 років та виступив проти Путіна?» — додав Волкер.

При цьому спецпредставник США назвав нинішні вибори в Україні справді демократичними.

«Що такого хорошого від цього (виборів в Україні — ред.) — так це те, що вони є справжніми демократичними виборами. Ми досі не знаємо, хто переможе», — підкреслив Волкер.

Американський чиновник також зауважив, що президент РФ Володимир Путін і далі продовжить тестувати українського Президента, незалежно від прізвища.

«Я думаю, ми можемо припустити, ґрунтуючись на поведінці РФ до цього часу, що вона продовжить випробовувати будь-кого, хто стане Президентом України», — зауважив Волкер.

Він нагадав, що Москва використовує повний набір для впливу на Україну, зокрема, пропаганду через свої телеканали, такі як Russia Today та Sputnik, та кібератаки.

Волкер також висловив впевненість, що Росія не матиме впливу на свідомість українських громадян у другому турі президентських виборів.

«Я не впевнений, що вони (росіяни — ред.) мали вплив у першому турі, і я не впевнений, що вони вплинуть і в другому раунді», — заявив Волкер.

росія сша вибори-19 волкер

Знак гривні
Знак гривні