Сторожова застава заявляє, що є одним з лідерів прокату. Як дивилися DZIDZIO Контрабас і Припутні.(ІНФОГРАФІКА)

За перший вікенд після виходу "Блейдранер" (5–8 жовтня) зібрав в українському прокаті майже 14 мільйонів гривень. Про це свідчать дані сайту boxofficemojo.com

Зверніть увагу на українські фільми. Їх зараз виходить багато.

На позаминулих вихідних, по яких вже є статистика йшло два українські фільми. "DZIDZIO Контрабас" і "Припутні". ТЕКСТИ подивилися обидва фільми.

"DZIDZIO Контрабас" це кінокомедія із співаком DZIDZIO у головній ролі. Фільм знімався без державної підтримки, як комерційний проект і, як пишуть медіа, вже приніс прибуток. Жарти у картині примітивні, на рівні восьмирічної дитини, персонажі дуже пласкі. Але є сюжет, глядач очікує що ж буде далі - одним словом, дітям подобається. До речі, якщо говорити про акторську майстерність, то найменш жахливо виглядає саме DZIDZIO, - гра інших, навіть професійних акторів, за межею добра і зла.

"Припутні", анонсується як комедія, але це фільм про глибокий депресняк у маленьких містечках і селі. Гра акторів чудова, операторська робота захоплива. Але немає сюжету, немає цілісної історії, яку розповідають глядачу. Вчинки героїв не мотивовані. Але про фільм думаєш ще декілька днів після перегляду.

Дані за останній вікенд наразі не оприлюднені, однак, якщо вірити Фейсбук-сторінці "Сторожової застави", цей фільм за перший вікенд уже зібрав понад 8 мільйонів гривень (при бюджеті в 40 мільйонів, із них 18 виділило Держкіно), що навіть вище, ніж у іншого українського фільму, "DZIDZIO Контрабас". Останній же загалом зібрав уже 21,2 млн грн.

інфографіка кіно

Знак гривні
Знак гривні